Afbeelding als illustratie bij artikel Tuning

Chiptuning bij Garage Caspers

Chiptunen is het aanpassen van de door de fabrikant geschreven software die de motor van een auto aanstuurt. Bij het chiptunen worden de vastgelegde gegevens -van onder andere de brandstofinspuiting en turbodruk- gewijzigd. D.m.v. tuning kan software worden geoptimaliseerd, om de motor op de meeste efficiënte en effectieve wijze aan te sturen.

Door de tuningsoftware te installeren, zullen de prestaties van de motor toenemen. Niet alleen wordt de motor krachtiger en sneller, maar bij gelijkblijvend gebruik zal minder brandstof verbruikt worden.Chiptuning levert meer waar voor je geld dan de aanschaf naar een duurder model, een auto met meer vermogen!

Vrijwel iedere moderne auto kan worden ge-chiptuned. Het is wel belangrijk dat de auto beschikt over een herprogrammeerbaar motor management systeem en de auto dient in een technisch goede staat te verkeren. Met alleen chiptuning zijn normaliter vermogens winsten van 10-35% mogelijk. Soms zijn, afhankelijk van het model, winsten tot 80% realiseerbaar. 

Partners

Bij het chiptunen werkt Garage Caspers samen met enkele ervaren partners op het gebied van tuning en motormodificatie.

Afbeelding als illustratie bij artikel Tuning

Alle merken: Rica Chiptuning

RICA Engineering heeft meer dan 20 jaar ervaring met ‘performance tuning’ en remapping voor bijna elk type en merk auto. Dit waarborgt kwaliteit en functionaliteit in elk RICA product. Daardoor behoort RICA tot de allerbesten in de wereld als het gaat om auto tuning.

De eigen ontwikkelde RICA ECU upgrades vormen hierop geen uitzondering. Optimimaliseren van de ‘engine control unit’ (ECU) verbetert de vermogensopbrengst en verfijnt de karakteristieken van de auto. Of de motor nu draait op benzine of diesel, Turbo/kompressor of normaal aangezogen motor – RICA heeft een passende oplossing voor uw auto.

Rica heeft veel ervaring met chiptuning voor merken zoals Jaguar, Land Rover, Ford, Volvo, Bmw en Mercedes.

Bekijk nu de mogelijkheden van uw motor via de online performance database van RICA.

Kijk voor meer informatie over RICA Engineering op https://www.rica.nl/

 

Afbeelding als illustratie bij artikel Tuning

Land Rover: Td5Inside

Op regelmatige basis kunnen wij gebruik maken van de diensten van José Amorim, de Td5 guru in de Land Rover wereld ook wel bekend als ''Mr Td5''. Zijn specialiteit ligt binnen het tunen van alle diesel modellen van Land Rover, zoals o.a.:

 • Defender Td5
 • Discovery Td5
 • Defender Puma 2.4
 • Defender Puma  2.2
 • 300 tdi Defender 
 • 300 tdi Discovery
 • 200 tdi Defender
 • 200 tdi Discovery
 • Td4

Jaarlijks hebben we bij Garage Caspers meerdere tuningsdagen in samenwerking met Td5Inside om ECU's te programmeren en live custom remapping (chiptuning) te doen. Deze tuningsdagen worden aangekondigd via de website en mailingen.

Garage Caspers is daarnaast ook montagepartner voor tuning parts voor Td5 Inside / Performance Inside. T.a.v. Land Rovers kunt u bij ons terecht voor o.a.:

 • Hybride of originele turbo
 • Intercoolers
 • Performance inlaatslangen
 • Motorsport koppelingen en vliegwielen
 • Land Rover onderhoud 
 • Land Rover modificatie

Vaak wordt er bij tuning een nieuwe turbo geplaatst van Td5 Inside. Dit vanwege de betere efficiency, meer vermogen en betere koeling. Dit zorgt ervoor dat uw Land Rover krachtiger wordt maar ook een stuk betrouwbaarder. De turbo's van Td5 Inside hebben namelijk een betere smering en daardoor worden ze minder warm en gaan ze dus langer mee. Tevens is een turbo van Td5 goedkoper dan een vervangend origineel exemplaar, dus is het zowel een leuke, maar ook verstandige beslissing.

Interesse in tuning van uw diesel Land rover? Reserveer dan uw plekje tijdens de Td5 Inside tuning dagen, of maak een afspraak bij Garage Caspers!

 

Afbeelding als illustratie bij artikel Tuning

Land Rover: LOF Clutches en Brakes

Garage Caspers is officieel montagepartner van LOF Clutches en Brakes. Zij leveren hoogwaardige kwaliteit koppelingen en remsystemen voor Land Rovers. Dit in verschillende gradaties:

 • Road spec
  Met road spec krijgt uw Land Rover nieuwe koppeling- en remonderdelen van goede kwaliteit met de performance van Land Rover. Geschikt voor een Land Rover die dagelijks wordt gebruikt.

 • Power spec 
  De power spec gaat wat verder dan de road spec en levert sterkere onderdelen die wat meer kunnen hebben en langer mee gaan. Geschikt voor Land Rovers die zwaarder worden belast. Bijvoorbeeld voor een motorisch aangepast exemplaar, een Land Rover die wat vaker off-road gaat of een auto die regelmatig een zware karlading trekt.

 • Extreme spec
  Deze specificatie is echt bedoeld voor wanneer u extreme prestaties verwacht van uw Land Rover. Zoals bij een Land Rover met hoog vermogen of een competitie-auto.

Naast deze pakketten is het uiteraard ook mogelijk om koppeling- en rem-onderdelen los te bestellen en eventueel door ons te laten monteren.

Zie ook voor meer informatie ook de website van LOF Clutches en Brakes.

 

Contact

Neem contact met ons op voor meer informatie. Bel ons tijdens openingstijden op 050 308 0000, mail ons via info@garagecaspers.nl of maak gebruik van het onderstaande formulier.

Anti-spam code:
verification code