Deze occasion is verkocht!

Deze Marcos 1800 GT Coupe is inmiddels verkocht.

Gelukkig hebben we nog diverse andere leuke occasions die misschien uw interesse kunnen wekken.

Kijk snel bij onze overige occasions!

Verkocht
Geplaatst op 28-04-2017 Gewijzigd op 18-03-2019 Aantal x bekeken 9547x
 • Bouwjaar1965
 • Kmstand84.593 mijl
 • KleurBritish racing green
 • Gewicht800 kg
 • Vermogen115 pk
 • BrandstofBenzine
 • TransmissieHandgeschakeld
 • Versnellingen4 + overdrive
 • Motorinhoud1778 cc
 • Apk tot06-2020
 • OnderhoudsboekjeNee
 • Geïmporteerd?Ja, 2004
 • CarrosserievormCoupe
 • Aantal deuren2
 • Max. zitplaatsen2
 • BTW/Marge Marge
 • KentekenAL-82-07 Opzoeken RDW
  Opzoeken Autoweek
Dit voertuig least u vanaf € per maand.

Beschrijving Marcos 1800 GT Coupe 1965

In opdracht van een verzamelaar bieden wij aan deze unieke links gestuurde in super conditie verkerende Marcos 1800 GT die voorzien is van een originele en gereviseerde vier cilinder Volvo B18 motor (uit de P1800).

Hoewel dit model voor de meeste ogen waarschijnlijk een onidentificeerbaar vorm is zal dit model wat gebaseerd is op de vorm van een haai vaak worden vergeleken met andere merken en modellen.

Vragen als; is het een Ferrari? E-type, een 240Z, met misschien een stukje van iets van een andere Italiaans stylinghuis ingebracht? Ook kan het merklogo een vlaag van herkenning veroorzaken, die een autofabrikant vertegenwoordigt dat zo lang geleden zo weinig auto's verkocht.

Maar het echte geheim van de ontwijkende Marcos GT ligt onder zijn fiberglass huid - niet zijn tijd de betrouwbare volvo motor,  geen  conventionele ijzeren chassis, maar zijn uit 400 delen bestaande houten monocoque frame.

Wat de Marcos ten grondslag ligt is niet het soort houtkader dat u zou vinden in, bijvoorbeeld een Morgan. In plaats daarvan heeft de Marcos een volledig monocoque chassis gevormd uit exterieur-multiplex, gelijmd samen. Terwijl een conventioneel metalen chassis de kracht van de auto geeft maar ook de auto onnodig zwaar maakt

Het was een serieuze aanpak om een sportwagen te bouwen in het Colin Chapman / lotus principe en ook logisch.

Het hout heeft zijn nadelen, maar die kennen we veel al wel, het belangrijkste is dat de Marcos goed droog moet worden bewaard.

Maar ook voordelen, Het is licht, de Marcos GT 1800 weegt slechts 800 kg. Het is sterk, ligt, heeft in geval van een crash en kracht absorberende werking en is gemakkelijk te herstellen, be- en verwerken, het is betaalbaar, gemakkelijk en goed verkrijgbaar.

De techniek is echt jaren 60 van een kleinere autofabrikant, simpel maar doeltreffend.

De betreffende Marcos :

Zeer goede originele staat of professioneel gerestaureerd. Geen technische defecten, slechts geringe gebruikssporen. Slechts beperkte wijzigingen ten aanzien van het bouwjaar. Alle onderdelen compleet aanwezig.

Buitenzijde voertuig / Carrosserie:
Het voertuig is voorzien van een plywood houten chassis. Deze is ongerestaureerd en verkeert in een zeer goede staat. De polyester carrosserie is ongerestaureerd en verkeert in een zeer goede staat. Wij constateerden geen beschadigingen aan de carrosserie. Wij constateerden geen corrosie aan de buitenzijde van het voertuig. Wij hebben geen sporen van ingrijpende schadeherstellingen geconstateerd.

Lakwerk:
Het voertuig is rond 2000 geheel voorzien van een nieuwe laklaag. De kleur van het voertuig is niet origineel. Het spuitwerk aan het voertuig is op een professionele wijze uitgevoerd. Het lakwerk verkeert in een goede staat van onderhoud. Op het linkerzijpaneel is enige opwerking onder de lak zichtbaar.

Chroom/aanbouwdelen:
De chroom en aanbouwdelen zijn compleet en verkeren in een zeer goede staat. Bij de ramden van de voorruit constateerden wij enige delaminage.

Onderstel / Wielophanging:
Het voertuig is aan de voorzijde voorzien van een onafhankelijke wielophanging met draagarmen en schroefveren om telescoopdempers. Aan de achterzijde is het voertuig voorzien van een dion met schroefveren om telescoopdempers. De wielophanging is origineel. Visueel waren hieraan geen gebreken waarneembaar. De schokbrekers zijn rondom lekkagevrij

Stuurinrichting:
De tandheugelstuurinrichting is onbekrachtigd. Wij hebben geen overmatige speling geconstateerd aan de stuurinrichting. De stuurinrichting is origineel.

Remmen:
De voetrem is onbekrachtigd. Het voertuig is rondom voorzien van schijfremmen. De remdruk is voldoende. De remleidingen koper zijn origineel. De handrem is mechanisch bediend en werkt op de achterwielen. Wij hebben geen gebreken aan de remmen geconstateerd.

Velgen:
Het voertuig beschikt over Minator lichtmetalen velgen. Deze zijn origineel. De velgen verkeren in een zeer goede onbeschadigde staat.

Banden Voorzijde en achterzijde:
Merk Firestone Type F590 185/70R13  Profieldiepte ruim voldoende. Reservewiel bruikbare band op lichtmetalen velg

Motorruimte / Motor:
De Volvo B18 4 cilinder watergekoelde 1.778 cc 85 kW OHV-motor in lijnopstelling is in de lengte gemonteerd. De motor is in 2016 gereviseerd. De motor is voorzien van een 2 Stromberg CD 175 dwarsstroomcarburateurs. De motor loopt zonder bijgeluiden en vertoont geen lekkage.

Uitlaat:
Het uitlaatsysteem van het voertuig is origineel en gasdicht.

Versnellingsbak:
Het voertuig is voorzien van een Volvo M41 handgeschakelde versnellingsbak met 4 versnellingen met een elektrisch bediende overdrive. De versnellingsbak is origineel en functioneert naar behoren.

Aandrijflijn:
Het voertuig beschikt over achterwielaandrijving. Wij hebben geen gebreken geconstateerd.

Elektrische installatie / Bedrading:
Het betreft een 12 volts installatie. De bedrading is origineel. De bedrading verkeert visueel in een goede staat.

Verlichting:
Het voertuig is voorzien van H4 koplampen. De glazen van de verlichting zijn heel. De reflectoren zijn niet verweerd.

Instrumentenpaneel:
Alle meters en klokken zijn origineel en functioneren naar behoren.

Binnenzijde voertuig / Interieur:
Het interieur is origineel en laat zich als netjes en verzorgd omschrijven.

Bekleding:
Het voertuig is voorzien van deels skai, deels lederen bekleding in de kleur zwart. De bekleding is onbeschadigd.

Gebruik & stalling:
Het voertuig wordt in de zomer gebruikt, aldus de eigenaar. Per jaar wordt circa 2.500 km met het voertuig gereden. Het voertuig wordt binnen in afgesloten ruimte gestald.

Algemene indruk voertuig:
Aan het voertuig is duidelijk waarneembaar dat de eigenaar kosten noch moeite heeft gespaard het voertuig in de huidige conditie te krijgen en te behouden.

Wijzigingen voorbehouden. Wij stellen ons niet aansprakelijk voor drukfouten en vergissingen. Om teleurstelling te voorkomen en/of uw enthousiasme te verhogen adviseren wij u om de auto van te voren (op afspraak) te komen bezichtigen in onze showroom of werkplaats.

Deel deze Marcos 1800 GT Coupe uit 1965 met anderen

Stuur door naar een vriend of vriendin...

Anti-spam code:
verification code