Deze occasion is verkocht!

Deze Porsche 964 RS Club Sport Trim is inmiddels verkocht.

Gelukkig hebben we nog diverse andere leuke occasions die misschien uw interesse kunnen wekken.

Kijk snel bij onze overige occasions!

Verkocht
Geplaatst op 09-06-2019 Gewijzigd op 23-10-2019 Aantal x bekeken 2528x
 • Bouwjaar1989
 • KleurBlauw metallic
 • Gewicht1250 kg
 • Vermogen184 kW (250 pk)
 • BrandstofBenzine
 • TransmissieGeschakeld
 • Versnellingen5
 • Motorinhoud3600 cc
 • OnderhoudsboekjeNee
 • Geïmporteerd?Nee
 • CarrosserievormCoupe
 • Aantal deuren2
 • Max. zitplaatsen2
Dit voertuig least u vanaf € per maand.

Beschrijving Porsche 964 RS Club Sport Trim 1989

Wij hebben nog veel meer raceauto's te koop, neem een kijkje zou ik zeggen! https://casperstrack.nl/raceautos-te-koop

911 RS
De 964 RS is er gekomen in januari 1992 en er zijn uiteindelijk 2447 exemplaren van aan de man gebracht (de Cup versies niet meegerekend)...zowat alle RS'jes zijn gebouwd in datzelfde 1992, al zijn er ook nog vele pas in 1993 ingeschreven.
De 964 RS werd van bij aanvang met enthousiasme verwelkomd...het was immers van 1973 geleden (met de Carrera RS 2.7) dat er nog eens een uiterst sportieve variant was uitgekomen. Oké, er was in 1989 wel de Carrera 3.2 Club Sport op de markt verschenen, maar die werd nooit voor "vol" aanzien omwille van niet ver genoeg doorgedreven veranderingen t.o.v. de standaard Carrera 3.2.
Het Porsche publiek zat dus vol ongeduld te wachten op de opvolger van de Carrera 2.7 RS.
Nu, 15 jaar later geniet de 964 RS nog steeds veel aanzien in Porsche middens.. terwijl de oer-RS uit '73 te waardevol en te zeldzaam is geworden om te gebruiken, is er nog steeds een horde Porschisten die zich in de vorm van de 964 RS uitleeft op circuits over heel West-Europa. Ook al wordt deze harde kern elk jaar kleiner en duiken ze meer en meer op in privé-collecties, toch zitten z'n prestaties nog vers genoeg in het geheugen om 'm als vaste waarde te laten terugkeren in zowat ieder Porschist z'n verlanglijstje.

Aan reclame heeft het dit model niet gemankeerd...de Porsche Carrra Cup genoot begin jaren '90 hoogdagen als voorprogramma van de Formule1 (anekdote: Mika Hakkinen zette in 1991 in Monaco alle vaste Cup piloten een hak door met 2 vingers in de neus pole en overwinning weg te kapen in de guest-car)
Gedurende de productiejaren van de 964 RS, zijn er maar liefst 6 verschillende uitvoeringen op de markt verschenen...uiteraard zijn deze allemaal gebaseerd op de reguliere 964 Carrera 2 (3600cc, 250pk).


Deze 964
Hij is gebaseerd op de RS Clubsport.
De "gewone" 964 RS (door de Britten aangeduid als L/W => Lightweight) is de meest bekende variant en de populairste.. er zijn er ook de meeste van geproduceerd: 1204 exemplaren.
De RS is al een hetfige machine maar de Clubsport is al helemaal hardcore: geen tapijt maar een blote kas (natuurlijk ivm gewichtsbesparing) en nog een volledig gelaste kooi.
Wat uiteraard niet mag ontbreken zijn de typerende RS stoelen in lekker jaren 90 kleurstelling.

Het rijgenot komt zeer dicht bij een echte RS met zijn heerlijk rouwe brul en strakke weggedrag! Maar dan gelukkig zonder de zeer hoge aanschafprijs!
De wagen is volledig uit elkaar geweest waarbij de lightweight Crmo24 Gelaste rolkooi geplaatst, vervolgens is de wagen gespoten in de kleur Horizontblau (1991 t/m 1993 geleverde kleur, een rariteit!) en weer opgebouwd.

Wij bieden in opdracht van onze klant aan deze recent opgebouwde Porsche 964 RS trim trackday of potentiële competitie circuit race auto aan.


Deze auto heeft als plus punten:

- Zonder schuifdak, (dit scheelt 5 cm hoofdruimte voor in de auto)
- FIA gecertificeerde gelast kooi
- 2 RECARO Porsche RS kuipstoelen
- RS deurpanelen
- Van buiten en binnen opnieuw gespoten
- 993 ruitenwissers
- Bilstein B16 PSS10 onderstel
- 964 CUP tank

Wijzigingen voorbehouden. Wij stellen ons niet aansprakelijk voor drukfouten en vergissingen. Om teleurstelling te voorkomen en/of uw enthousiasme te verhogen adviseren wij u om de auto van te voren (op afspraak) te komen bezichtigen in onze showroom of werkplaats.

Deel deze Porsche 964 RS Club Sport Trim uit 1989 met anderen

Stuur door naar een vriend of vriendin...

Anti-spam code:
verification code