Speciaal voor relaties van Garage Caspers: Rijvaardigheidstraining in samenwerking met ADS

Op de trainingsbanen van Advanced Driving School (ADS) wordt op een vernieuwende en effectieve manier gewerkt aan optimale verkeersveiligheid. Focus van de trainingen is het aanleren van een anticiperende en probleemvoorkomende rijstijl. Risicoperceptie en risicobewustzijn zijn de centrale thema's in alle trainingsonderdelen.

afbeelding Rijvaardigheidstraining in samenwerking met ADS

Relaties van Garage Caspers kunnen nu voor een speciaal tarief deelnemen aan deze trainingen. Naast veel leerzame momenten mag u ook rekenen op een gezellige dag, die we gaan afsluiten met een barbecue (inbegrepen). Op deze pagina vind u alle informatie over deze rijvaardigheidstraining.

Verhoogde rijvaardigheidstraining

Doel: schade- en ongevalpreventie. Cursisten verbeteren hun risicobewustzijn en verkeersinzicht en leren hoe zij schades en ongevallen kunnen voorkomen. Met deze trainingsmethode wordt het werkklimaat veiliger en neemt het risico op aansprakelijkheid- en schadeclaims af.

Rendement

 • Schade- en ongevalpreventie
 • Verhoogd verkeersinzicht en gevaarherkenning
 • CO2- en brandstofreductie
 • Verhoogde voertuigbeheersing
 • Invulling zorg- en opleidingsplicht

Theorie

 • Verkeersinzicht en voertuigkennis
 • Gevaarherkenning, professionele verkeersdeelname
 • Brandstofbesparende rijstijl en milieuverantwoorde verkeersdeelname
afbeelding Rijvaardigheidstraining in samenwerking met ADS

Praktijk

De volgende praktijkoefeningen mag u verwachten:

Rem- en uitwijkoefeningen
Cursisten ervaren wat er met een voertuig gebeurt in rem- en uitwijksituaties en leren zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de remcapaciteit van het voertuig. Zij leren de auto te corrigeren en de controle over het voertuig te behouden of te hernemen.

Onder- en overstuurtraining
Een confrontatie met onder- en overstuursituaties. De cursisten leren de risico s goed in te schatten en leren technieken aan om controleverlies te voorkomen.

Uitwijk oefening
Plotselinge stuuracties kunnen tot bijzonder gevaarlijk controleverlies leiden. Bewustwording van de risico's is de doelstelling van deze oefening. Het belang van het voorkomen van controleverlies door preventief handelen staat hierbij voorop.

Bochtentechniek
Onjuist ingeschatte bochten kunnen leiden tot gevaarlijke situaties en controleverlies. Zithouding en stuurtechniek vormen de basis voor veilig autorijden, kijktechniek en handelingsvolgorde bepalen uw veiligheid en snelheid in de bocht.

Slalomcompetitie / Slalomwedstrijd
De deelnemers tonen hun stuurmanskunst in een snelle slalomwedstrijd. De inzet is een plaats op het podium. Uiteraard met een beker. De slalom voegt op gebied van verkeersveiligheid niet zo veel toe, maar is wel héél erg leuk!

Dagindeling

De training start om 12:15 uur. De theorie duurt circa 15 minuten en is een audiovisuele presentatie ter ondersteuning van het praktisch gedeelte. Om en om worden natte en droge oefeningen gedaan. Deze oefeningen zijn zo ontwikkeld dat elke deelnemer ruim de tijd heeft om aan de rijvaardigheid te werken.

Het programma wordt tussen 17:00 en 17:30 uur afgesloten.

Veiligheid

Veiligheid staat voorop bij ADS. Om dit te garanderen maakt ADS uitsluitend gebruik van ervaren instructeurs die hun sporen hebben verdiend op het gebied van verkeersveiligheid trainingen.

Locatie

Gedurende het hele jaar organiseert ADS rijvaardigheidstrainingen op het TT Circuit van Assen. Het TT Circuit staat bekend om zijn gastvrijheid én is uitermate geschikt om op een veilige manier rijvaardigheidstrainingen te organiseren.

afbeelding Rijvaardigheidstraining in samenwerking met ADS

Data

We hebben als datum voor de eerste rijvaardigheidstraining 2 juni 2018 gekozen.

Eigen auto of instructieauto

De ADS Verkeerveiligheidstraining kan worden gevolgd met de auto's van de deelnemers of met
instructieauto's van ADS. Een combinatie van beide opties is ook mogelijk. Voor de instructieauto's geldt
een maximum van 3 deelnemers per auto.

Catering

De catering is inbegrepen en bestaat uit koffie of thee bij de ontvangst, frisdrank tijdens het programma. Na afloop van het programma is er bij Garage Caspers een heerlijke barbecue. 

Kosten

Op basis van minimaal 40 deelnemers aan de training bedragen de kosten:

 • Per deelnemer in eigen auto: €150,-
 • Per bijrijder bij deelnemer in eigen auto: €60,-
 • Per deelnemer in ADS instructieauto: 185,- (op basis van deelgebruik)

(Prijzen excl. btw. Voor particuliere aanmeldingen sponsort Garage Caspers de btw.)

Inschrijven

Deelnemen aan de training? Gezellig!
U kunt zich aanmelden door te mailen naar coen@garagecaspers.nl. Geef hierbij aan of u met eigen auto komt ja/nee en met hoeveel man. We zien jullie graag 2 juni!

Dit evenement volgen via Facebook: Facebook.com/events/1684741751593324/

Kijk voor meer informatie over de Advanced Driving School op www.veiligautorijden.nl.