Wanneer de auto uitlijnen of wielen laten balanceren?

De wielen laten balanceren of de auto laten uitlijnen? Termen die vaak wel eens wat verwarring geven, maar beide termen zijn essentieel voor een comfortabel en veilige auto! Gelukkig kunnen we bij beide aspecten helpen.

Bij het balanceren kijken we of het wiel geen gewichtsverschil heeft, heeft hij dit wel is er vaak een trilling in de auto te voelen en vaak in het stuurwiel. Door de wielen te laten balanceren wordt de auto veelal veel comfortabeler!

Bij het uitlijnen kijken we of alle wielen dezelfde richting in staan, maar dan met extreme precisie wat niet met het blote oog zichtbaar is. Wij raden aan om tenminste één keer per jaar de uitlijning van je auto te laten controleren. Dit betekent niet direct dat een uitlijning nodig is, maar je voorkomt mogelijk onnodig hoge kosten. Onze specialist check zorgvuldig uw auto en loopt alles na wat te maken heeft met de uitlijning van uw auto.
 

Waarom stuurt mijn auto zwaar

Wanneer je het idee hebt dat je auto zwaar stuurt, je stuur scheef staat of je auto naar één kant trekt, kan dat betekenen dat je auto uitgelijnd moet worden. Een afwijking in de wielstand van je auto kan verschillende gevolgen hebben: 

- Verminderde veiligheid
- Slechter rijcomfort
- Je banden slijten sneller
- Mechanische onderdelen slijten sneller
- Slechtere rijprestaties
- Slechtere wegligging en stuurcontrole

Welke soorten auto's wij allemaal uitlijnen

- Reguliere personen auto's
- Terreinauto's en 4x4's
- Driftauto's (met grote camber-hoeken)
- Circuitauto precieze uitlijning 

Circuitauto afstellen tot in precisie om die laatste 0.01 seconden sneller te rijden!

Wanneer het gaat om snelle ronden tijden zetten weet je als geen ander dat de uitlijning van essentieel belang is!
We kunnen je helpen om de auto helemaal af te stellen naar jouw rijstijl en finetunen in etappes zodat je het maximale uit je onderstel kan halen.
Een verkeerde afstelling zorgt voor dat de banden slijten maar ook dat de auto onnatuurlijke bewegingen kan maken op zowel hoge als lage snelheden!