3-daags icedrift event - Ultieme sneeuwpret in Oostenrijk

Een uurtje voorbij Salzburg liggen de mooiste ijscircuits op ons te wachten. Daar bieden we in samenwerking met TT Raceworld een 3-daags icedrift-event voor iedereen die zijn skills op ijs wil verbeteren.

Driften is de ultieme wagenbeheersing en geeft een enorme kick! En dat gaan we oefenen tot je geen bocht meer rechtuit rijdt. Anders dan anders?Ja, tijdens dit event ben je nadrukkelijk welkom met je eigen (race)auto. Veel van onze gasten hebben al een auto voor het circuit, met een paar kleine aanpassingen zijn deze auto’s vaak ook heel geschikt om te driften op het ijscircuit.

Winterbanden zijn een must, spikes (streetlegal) mag. Als je nog niet eerder een ijstraining hebt gedaan kan je beter beginnen op winterbanden en de spikes op dag 2 monteren.

Geen eigen auto? Geen probleem, je kan een geschikte auto huren. We nemen een trailer vol BMW’s mee!

afbeelding 3-daags ijsdrift event - Ultieme sneeuwpret in Oostenrijk

Het event

Het icedrift event bestaat uit twee dagen Ice Drift training en één dag skiën. Verblijf van 4 nachten op basis van volpension in een luxe 4-sterrenhotel. De skipas voor de 3e dag is inbegrepen, voor eventuele skihuur maken we gebruik van een prima plaatselijke partner. Alleen de lunch op de ski-dag en de drankjes bij het diner en ’s avonds zijn niet inbegrepen. 

Locatie

Omdat veel van onze gasten al een eigen raceauto en trailer hebben gaan we niet te ver weg: naar het mooie Oostenrijk. Vlot bereikbaar en enorm gezellig. We verblijven in een prachtig 4-sterren hotel, op basis van volpension.

2 dagen ultiem driftplezier, 1 dag skiën

Op de derde dag kan je skiën in het nabijgelegen skigebied Katschberg. Mooi, modern en geen wachttijden bij de liften. De eerste lift en piste liggen op 100 meter van het hotel. Geen zin om te skiën? Geen punt, er is genoeg te doen, bijvoorbeeld een parapente-tandemsprong of een sneeuwscootertocht.

afbeelding 3-daags ijsdrift event - Ultieme sneeuwpret in Oostenrijk

Programma 13 – 17 januari 2019

Zondag 13 januari
Aankomst. Vanaf de tweede helft van de middag kan je de auto alvast bij het circuit neerzetten. Na het diner doen we een korte briefing over het programma voor de komende dagen.

Maandag 14 januari
Om 09.00 uur koffie op het circuit. Vanaf 09.30 uur gaan we los! We beginnen de driftraining met verschillende oefeningen waarbij de nadruk ligt op goed leren vertragen in de sneeuw, overstuur corrigeren en drifttechnieken. Na de lunch leer je
combinaties van bochten driften, afhankelijk van de vorderingen gaan we verschillende bochten aan elkaar schakelen. ’s Avonds een goed diner met mooie verhalen, morgen vroeg weer naar het circuit.

afbeelding 3-daags ijsdrift event - Ultieme sneeuwpret in Oostenrijk

Dinsdag 15 januari
Driften, driften en nog eens driften. Tot je geen bocht meer rechtuit kan rijden. Dat is de opdracht voor vandaag. We passen het programma zo veel mogelijk aan de groep en de individuele vaardigheden aan.

Woensdag 16 januari
Een bezoek aan Oostenrijk in de winter is natuurlijk niet compleet zonder een dagje skien. In het nabijgelegen skigebied Katschberg liggen 140 pistekilometers op je te wachten. Een relatief rustig skigebied zonder wachttijden bij de lift en met alle ruimte op de pistes. Om 18.00 uur verzamelen we voor het gezamenlijke vertrek per arreslee naar het diner in een mooie berghut.

Donderdag 17 januari
Aanhanger aankoppelen en vol mooie verhalen naar huis.

afbeelding 3-daags ijsdrift event - Ultieme sneeuwpret in Oostenrijk

Auto

Heb je zelf een achter- of vierwiel aangedreven auto? Anti-vries en winterbanden erop en gaan! Het risico op schade is heel erg klein. Of je maakt gebruik van een van onze geprepareerde BMW’s. Deze auto’s zijn voorzien van winterbanden en - op verzoek - van spikes.

Je eigen auto mag je op spikes zetten, maar als je nog niet eerder een ijstraining hebt gedaan kan je het beste beginnen op winterbanden en dan eventueel aan het einde van de eerste dag spikes monteren. Streetlegal spikes (max 2 mm) zijn toegestaan.

Huur
De kosten voor het huren van de BMW bedragen € 1100 voor 2 dagen. Dit bedrag is per auto, delen met 2 personen is het beste. Brandstof en eventuele schade zijn niet inbegrepen.

Kosten

Geheel verzorgd arrangement per persoon (op basis van 2 personen per kamer en auto): € 1500,-
Optioneel huurauto (tarief per 2 dagen): € 1100,-
Bedragen zijn exclusief BTW.

Hebben we je interesse gewekt? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op voor meer informatie en boekingen. info@ttraceworld.nl of 0592 – 380 480.

TT Raceworld is onderdeel van Advanced Driving School b.v.

Meer info:

www.ttraceworld.nl

info@ttraceworld.nl

+31 (0) 592 380 480