28 Juni Trackday en 4x4 Terreinrijden bij Racepark Meppen

Een samenwerking tussen Garage Caspers, TT Raceworld, B2B Adventure en Adventure King.

We hebben een fantastische dag opgezet waarbij je zowel kan knallen op het racecircuit van Racepark Meppen, als 4x4 rijden op het uitdagende offroad-parcours van het naastgelegen Funpark.

Bijzonder aan deze dag is dat je beide activiteiten met je eigen auto(s) kan doen, of boek een geheel verzorgd arrangement met een van onze racewagens en terreinauto’s.

De locatie

Funpark Meppen ligt net over de grens in Duitsland, ter hoogte van Emmen. Ooit stond op deze locatie een energiecentrale, echter deze is nooit in werking gesteld. Daardoor staat er wel een enorme koeltoren, die nu gevuld is met zand voor offroad doeleinden. Naast de koeltoren is enkele jaren geleden een uitdagend en divers racecircuit aangelegd. Een volwaardig circuit van 2,3 km lengte, met alle benodigde voorzieningen.

Het gebied waar je met je 4x4 kan rijden bestaat ruwweg uit 3 verschillende delen: een enorme zandbak met lastige heuvels en diepe kuilen, een bos met moeilijke paden en passages en een deel dat vooral geschikt is voor de gevorderde off-roader. Steile hellingen, diepe gaten en hele krappe paden.

Afbeelding als illustratie bij artikel 28 juni Trackday en 4x4 Meppen

Circuit rijden

Je kan deelnemen aan de trackday met je eigen racewagen. Of je boekt een Race-Clinic van 1 uur. Hierbij leer je racen van een privé-instructeur. Je rijdt in een BMW 325, opgebouwd naar BMW Cup specificatie. Puur privéles, elk rondje beter en sneller. De Race-Clinic is geschikt voor beginners en gevorderden.

Ook gaaf is dat 's ochtends de PTC Racing Cup aanwezig is voor een training op het circuit.
Zij rijden op het scherpst van de snede met lichte en compacte auto's, dus dat is gegarandeerd spektakel.

4x4 Offroad

Je kan met je eigen 4x4 mee doen aan een uitdagende GPS puzzel route waarbij je met behulp van GPS bepaalde locaties moet zien te bereiken. Hiervoor moet je over het gehele terrein rijden om te zoeken naar het juiste punt om je doel te behalen.

Daarnaast is ook mogelijk om met Niels Stijger van Adventure King onder begeleiding offroad te rijden in een van zijn Land Rover Defender’s. Hij leert je kan hoe je het ruige terrein moet bedwingen en geeft je tips om je offroad skills verder aan te scherpen.

Prijzen

• 4x4 dag inclusief GPS route met je eigen 4x4: €65,-
• 2 uur privé cursus offroaden onder begeleiding van Niels Stijger inclusief auto en brandstof: €195,-
• Trackday met je eigen (race)auto: €240,-
• 1 uur Raceclinic in een BMW 325i, all-inclusive: €400,-

Alle bedragen zijn inclusief 9 % BTW

Kortom voor iedere petrolhead een bijzonder leuke dag die je niet mag missen.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@ttraceworld.nl.
Na inschrijving ontvang je alle benodigde informatie.

Tot de 28ste in Meppen!


Covid-19 informatie
Net als in Nederland zijn ook in Duitsland een aantal maatregelen van kracht om de uitbraak van Covid-19 te beperken. Hoewel we met sommige van deze maatregelen wel te maken hebben tijdens onze activiteiten, zijn er geen belemmeringen voor een schitterende petrolhead dag.

De belangrijkste maatregelen:

  • Maximaal 3 personen, uit 2 verschillende huishoudingen in dezelfde auto.
  • Het dragen van mondkapjes in openbaar toegankelijke ruimtes zoals winkels, tankstations en restaurants is verplicht.
  • Registratie van naam van iedereen die het terrein van Racepark Meppen (Circuit en 4x4 terrein) is verplicht. Dit doen we vooraf.